L4 – Dag 3 van de bosklassen.

Woensdag 13 juni 2018

 

Dag 3 is weeral voorbij.
Wat hebben we vandaag allemaal gedaan?
Deze ochtend zijn de juffen veel rustiger kunnen opstaan. Ze hebben allemaal goed geslapen tot 7u30.
Na weeral een leuke, maar vermoeiende ochtendgymnastiek konden we onze buikjes gaan vullen met een heerlijk ontbijt: cornflakes, een platte kaasje, een Kiri-kaasje, boterhammen, choco, kaas, een stukje fruit,…..
Dat was weer heel lekker!
Nadien konden we eindelijk naar het grasveld, de speeltuin en het voetbalveld. Dat vonden de jongens SUPER! Terwijl zij aan het voetballen waren, speelden de meisjes (en ook sommige jongens) KUBB of speelden ze in de speeltuin.
Twee uur later hadden we 4 km in onze benen. We zijn de plaatselijke omgeving en het bos eens gaan verkennen. We kwamen zelfs het mooie blauwe muntgoudhaantje tegen. Voor wie dat niet kent, het is een mooie blauwe kever.
Toen we terugkwamen, hebben de juffen met juf Sabine een grapje uitgehaald. Waren we toch wel de sleutel van de bospoort vergeten!
OH NEE!
Moesten we terug 4 km wandelen! Gelukkig speelde meester Dirk het spelletje goed mee en was juf Sabine superblij dat ze helemaal terug mocht wandelen. Wat heeft iedereen gelachen toen juf Ann na 5 minuten toch de sleutel bovenhaalde.
Op het menu stond voor ’s middags: knolseldersoep, frietjes met stoofvlees, komkommer en appelmoes, en een vanille-puddinkje. Die buikjes waren weer allemaal goed gevuld!
De platte rust deed alle kinderen na het middageten deugd!
Zo waren ze klaar voor weer een goed gevulde namiddag met pizza bakken voor het avondeten en het blotevoetenpad. Heel veel kinderen waren door het blotevoetenpad tot op hun onderbroek nat.
Dat verdiende dus een heerlijke warme douche!
Het avondeten kwam net op tijd. Een stukje pizza of een boterham met beleg, choco, hagelslag of smeerkaas, het ging er allemaal in.
Veel tijd hadden we nadien niet meer over. Vlug onze pyjama’s aandoen en naar het klaslokaal om te gaan kwissen. Er zijn ware kwissers uitgekomen en onze bedjes lonkten ons!

Weer een leuke dag gehad! We kijken uit naar morgen.